0
Skip to Content
Első Pesti Teaház
Teák
Kiegészítők
Delikát
Tudástár
Kapcsolat
Első Pesti Teaház
Teák
Kiegészítők
Delikát
Tudástár
Kapcsolat
Teák
Kiegészítők
Delikát
Tudástár
Kapcsolat
Image 1 of 1

Japan Shincha Gyokuro Homare BIO

$0.00

2380 Ft / 10g

A Shincha az egyik legmagasabb minőségű japán zöld tea, első szedésű, kézzel készíitett Gyokuro amely egy 18 napos árnyékolási folyamaton megy keresztül leszedés előtt. A levelek erősen friss, növényi illatúak, háromszor is leönthető.

Ellenőrzött biogazdálkodásból.

Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:

“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 1-2 csapott teáskanál

[icon-drop] 250 ml víz

[icon-temp] 70°C

[icon-hourglass] 1 perc

[icon-cup] Világoszöld felöntés, lágy íz umami jegyekkel, enyhén édeskés

[icon-leaf] Smaragdzöld, fényes, tűszerű levelek

Régió

Japán

2380 Ft / 10g

A Shincha az egyik legmagasabb minőségű japán zöld tea, első szedésű, kézzel készíitett Gyokuro amely egy 18 napos árnyékolási folyamaton megy keresztül leszedés előtt. A levelek erősen friss, növényi illatúak, háromszor is leönthető.

Ellenőrzött biogazdálkodásból.

Az árnyékolás folyamatáról, és egyéb ide tartozó érdekességről olvashatsz a Japán Teákról szóló írásunkban:

“Az árnyékolási technika alkalmazása során a növények fény érését körülbelül 10%-ra csökkentik a leszedés előtti pár hétre úgy, hogy a bokrokat vagy fentről és oldalról leárnyékolják mintegy házat építve feléjük (hagyományos módszer), vagy pedig soronként “becsomagolják” őket fekete plasztik zsákokba. A Camellia Sinensis növény leveleiben ezáltal drasztikusan csökkentett fotoszintézis megy végbe ezalatt az idő alatt, aminek következtében a levelekben több koffein, theanin, és cukor termelődik.”

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 1-2 csapott teáskanál

[icon-drop] 250 ml víz

[icon-temp] 70°C

[icon-hourglass] 1 perc

[icon-cup] Világoszöld felöntés, lágy íz umami jegyekkel, enyhén édeskés

[icon-leaf] Smaragdzöld, fényes, tűszerű levelek

Régió

Japán

Hasonló termékek

Assam GFTGFOP1 Jamguri Green BIO
Tanzánia Usambara Green
Tanzánia Usambara Green
Japan Matcha Kasumi - BIO
Japan Matcha Kasumi - BIO
China Wu Lu Mountain BIO
China Wu Lu Mountain BIO
Vietnam Green OP BIO

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy a friss teaszállítmányokról, újdonságokról értesülj!

A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz. További információkat az Adatkezelési Tájékoztatónkban találsz.

Köszönjük a feliratkozást!

Hamarosan megerősítő emailt küldünk a megadott címre. Ha nem érkezik meg, kérlek fordulj hozzánk a [email protected] email címen.

Üzlet

Kresz Géza utca 8.
Budapest
1132

Nyitvatartás

Hétfő — Péntek
10:00 — 18:00

Kapcsolat

[email protected]

+36 1 359 3028

+36-20-923-0811

Információk

Kapcsolat

Gyakran Ismételt Kérdések

Tudástár

Rólunk


Adatkezelés

© 2025 Első Pesti Teaház