Image 1 of 1
        
        
        
              China Pu-Erh Beeng Cha BIO- shu
4.980 Ft / 100g
Ezt a könnyen kezelhető, érett, 100 g-os préselt teakorongot shu módszerrel készítették. Ami azt jelenti, hogy lassan és gondosan erjesztették őket. Különlegessége, hogy az utolsó feldolgozási lépés magasabb páratartalom és rövidebb szárítási idő mellett történik. Ennek eredményeként a tea gyorsabban érik a papírban, és egyre erősebbé és erősebbé válik. A tealevelek vöröses-barnák, közepesen sötétek, kevés levélerezetűek és lapos-gömbölydedre préseltek. Yunnan-Simao szívéből származnak, 1350 méteres termőterületről.
A pu-erh teákról olvashatsz nálunk a Tudástárban.
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 1 teáskanál
[icon-drop] 125 ml víz
[icon-temp] 100°C
[icon-hourglass] 1-3 perc vagy vízmennyiség függvényében rövidebb (15-30 másodperc) leöntés
[icon-cup] Leöntése sárgás, tiszta, narancssárgába hajló. Íze: gyümölcsös, friss. Fanyar aromája különösen jellegzetes.
Régió
Kína Yunnan, Pu-Erh
4.980 Ft / 100g
Ezt a könnyen kezelhető, érett, 100 g-os préselt teakorongot shu módszerrel készítették. Ami azt jelenti, hogy lassan és gondosan erjesztették őket. Különlegessége, hogy az utolsó feldolgozási lépés magasabb páratartalom és rövidebb szárítási idő mellett történik. Ennek eredményeként a tea gyorsabban érik a papírban, és egyre erősebbé és erősebbé válik. A tealevelek vöröses-barnák, közepesen sötétek, kevés levélerezetűek és lapos-gömbölydedre préseltek. Yunnan-Simao szívéből származnak, 1350 méteres termőterületről.
A pu-erh teákról olvashatsz nálunk a Tudástárban.
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 1 teáskanál
[icon-drop] 125 ml víz
[icon-temp] 100°C
[icon-hourglass] 1-3 perc vagy vízmennyiség függvényében rövidebb (15-30 másodperc) leöntés
[icon-cup] Leöntése sárgás, tiszta, narancssárgába hajló. Íze: gyümölcsös, friss. Fanyar aromája különösen jellegzetes.
Régió
Kína Yunnan, Pu-Erh