China Pu-Erh Beeng Cha BIO- sheng

$0.00

4.980 Ft / 100g

Ez a specialitás zöld teaként készül, amelyet csak a nap erejével szárítanak, és az évek során természetesen erjed. Egyre sötétebbé, lágyabbá és gyümölcsösebbé válik, ahogy öregszik. Vagyis ezek a Pu-erh teakorongok a hagyományos sheng módszerrel készültek, ami azt jelenti, hogy nem erjesztettek. Másnéven nyers Pu-Erh. A levelek sárgászöld, fás-zöldes színűek, laposra nyomott korongban. Termőterülete: 1350 méter magasan.

A pu-erh teákról olvashatsz nálunk a Tudástárban.

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 1 teáskanál

[icon-drop] 125 ml víz

[icon-temp] 95°C

[icon-hourglass] 1-3 perc vagy vízmennyiség függvényében rövidebb (15-30 másodperc) leöntés

[icon-cup] Leöntése sárgás, tiszta, narancssárgába hajló. Íze: gyümölcsös, friss. Fanyar aromája különösen jellegzetes.

Régió

Kína Yunnan, Pu-Erh, 1350 m

4.980 Ft / 100g

Ez a specialitás zöld teaként készül, amelyet csak a nap erejével szárítanak, és az évek során természetesen erjed. Egyre sötétebbé, lágyabbá és gyümölcsösebbé válik, ahogy öregszik. Vagyis ezek a Pu-erh teakorongok a hagyományos sheng módszerrel készültek, ami azt jelenti, hogy nem erjesztettek. Másnéven nyers Pu-Erh. A levelek sárgászöld, fás-zöldes színűek, laposra nyomott korongban. Termőterülete: 1350 méter magasan.

A pu-erh teákról olvashatsz nálunk a Tudástárban.

Elkészítési javaslat

[icon-spoon] 1 teáskanál

[icon-drop] 125 ml víz

[icon-temp] 95°C

[icon-hourglass] 1-3 perc vagy vízmennyiség függvényében rövidebb (15-30 másodperc) leöntés

[icon-cup] Leöntése sárgás, tiszta, narancssárgába hajló. Íze: gyümölcsös, friss. Fanyar aromája különösen jellegzetes.

Régió

Kína Yunnan, Pu-Erh, 1350 m