Image 1 of 1
        
        
        
              China Pu-Erh Beeng Cha BIO- sheng
4.980 Ft / 100g
Ez a specialitás zöld teaként készül, amelyet csak a nap erejével szárítanak, és az évek során természetesen erjed. Egyre sötétebbé, lágyabbá és gyümölcsösebbé válik, ahogy öregszik. Vagyis ezek a Pu-erh teakorongok a hagyományos sheng módszerrel készültek, ami azt jelenti, hogy nem erjesztettek. Másnéven nyers Pu-Erh. A levelek sárgászöld, fás-zöldes színűek, laposra nyomott korongban. Termőterülete: 1350 méter magasan.
A pu-erh teákról olvashatsz nálunk a Tudástárban.
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 1 teáskanál
[icon-drop] 125 ml víz
[icon-temp] 95°C
[icon-hourglass] 1-3 perc vagy vízmennyiség függvényében rövidebb (15-30 másodperc) leöntés
[icon-cup] Leöntése sárgás, tiszta, narancssárgába hajló. Íze: gyümölcsös, friss. Fanyar aromája különösen jellegzetes.
Régió
Kína Yunnan, Pu-Erh, 1350 m
4.980 Ft / 100g
Ez a specialitás zöld teaként készül, amelyet csak a nap erejével szárítanak, és az évek során természetesen erjed. Egyre sötétebbé, lágyabbá és gyümölcsösebbé válik, ahogy öregszik. Vagyis ezek a Pu-erh teakorongok a hagyományos sheng módszerrel készültek, ami azt jelenti, hogy nem erjesztettek. Másnéven nyers Pu-Erh. A levelek sárgászöld, fás-zöldes színűek, laposra nyomott korongban. Termőterülete: 1350 méter magasan.
A pu-erh teákról olvashatsz nálunk a Tudástárban.
Elkészítési javaslat
[icon-spoon] 1 teáskanál
[icon-drop] 125 ml víz
[icon-temp] 95°C
[icon-hourglass] 1-3 perc vagy vízmennyiség függvényében rövidebb (15-30 másodperc) leöntés
[icon-cup] Leöntése sárgás, tiszta, narancssárgába hajló. Íze: gyümölcsös, friss. Fanyar aromája különösen jellegzetes.
Régió
Kína Yunnan, Pu-Erh, 1350 m